Topul subiectelor de interes pentru utilizatorii Diabeta – chatbotul diabetologilor

Ultimele actualizări ale aplicației Diabeta au modificat structura întrebărilor adresate de utilizatori chatbotului. Medicii care utilizează aplicația au fost foarte interesați în ultima perioadă de a afla informații specifice despre formele comerciale ale moleculelor utilizate pentru tratamentul diabetului.

Astfel, cele mai multe întrebări adresate chatbotului, în ultima perioadă, au fost legate de reacțiile adverse ale diverselor forme comerciale. Urmează, ca subiecte de interes:

  • Interacțiunile moleculelor cu alte medicamente și cum pot fi acestea afectate
  • Întrebări generale despre clasele de care aparțin moleculele
  • Contraindicațiile formelor comerciale
  • Dozarea și modul de administrare pentru diversele forme comerciale.

Utilizatorii Diabeta primesc răspunsuri la toate aceste întrebări texte preluate direct din RCP-urile medicamentelor utilizate în tratamentul diabetului, sau, dacă răspunsul este mai lung, pdf cu paragrafele ce conțin informația căutată, pdf care poate fi vizualizat și descărcat în dispozitivul propriu.

Diabeta este prima aplicație de tip chatbot care răspunde la întrebări despre tratamentele utilizate pentru diabet. Aplicația este găzduită pe www.diabeta.ro și procesează protocoalele oficiale, ghidurile de diabet și RCP-urile pentru a oferi utilizatorilor răspunsuri la întrebări despre moleculele autorizate în România pentru tratamentul diabetului. Aplicația este disponibilă doar profesioniștilor în domeniul sănătății, gratuit, pe baza unui cont de utilizator ce poate fi solicitat pe www.diabeta.ro.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo AI Technologies, specializată în dezvoltarea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer Ingelheim și Medtronic.

Distribuie:

Citește mai mult

Citește și despre alte știri.