Sesiune demostrativă Diabeta cu Conf. Univ. Dr. Anca Pantea Stoian, Congresul Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice

Joi, 16 mai, de la ora 11:30, conf. univ. dr Anca Pantea Stoian va susține la Timișoara, în cadrul celei de-a 50-a ediții a Congresului Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, o sesiune demonstrativă a Diabeta integrată în platforma icMED.

Dr. Anca Pantea Stoian, unul dintre specialiștii care au coordonat dezvoltarea chatbotului, va prezenta modul în care Diabeta se integrează în fluxul de lucru al diabetologilor ce utilizează platforma icMED. Această prezentare va oferi o perspectivă detaliată asupra funcționalităților și beneficiilor aduse de această colaborare.

Această colaborare, între două entități cu o vastă expertiză în dezvoltarea soluțiilor software pentru domeniul sănătății, reprezintă o nouă inovație în gestionarea diabetului în România. Prin integrarea Diabeta, primul chatbot dedicat diabetologilor din România, în softul icMED, specialiștii din domeniul sănătății primesc acces direct la informații actualizate despre tratamentele disponibile pentru această afecțiune.

Integrarea Diabeta în platforma icMED este un pas important pentru medicii diabetologi. Avem acum, la îndemâna noastră, medicația, instrumentele de monitorizare și tratament pentru pacientul cu diabet zaharat de tip 1 și tip 2, alături de recomandările de diagnostic și management, toate într-un chatbot unic. În momentul de față, nu cunosc să existe vreo altă aplicație de acest gen în întreaga lume, o aplicație care să înglobeze toate aceste componente esențiale. Integrarea acestei soluții în icMED marchează o evoluție semnificativă în abordarea medicală, oferind o unificare și accesibilitate fără precedent pentru specialiștii în domeniul sănătății și, implicit, pentru pacienți.” a completat conf. dr. Anca Pantea Stoian.

Diabeta nu este doar un chatbot obișnuit, este rezultatul unui efort colaborativ între experți în domeniul medical și dezvoltatori software. Acesta utilizează tehnici avansate de inteligență artificială pentru a furniza informații precise și actualizate despre tratamentele pentru diabet, ajutând astfel medicii să ofere pacienților o îngrijire mai eficientă și personalizată.

Suntem încântați să oferim acces direct specialiștilor din domeniul sănătății la informații actualizate privind tratamentele disponibile pentru diabet, contribuind astfel semnificativ la siguranța și sănătatea pacienților. Integrarea Diabeta în platforma icMED marchează un pas important în direcția îmbunătățirii serviciilor medicale, facilitând comunicarea și colaborarea între profesioniștii din domeniul sănătății și oferind un suport valoros în gestionarea eficientă a diabetului,” a declarat Mihaela Onofrei, CEO-ul companiei Apollo AI Technologies.

Într-o eră în care tehnologia devine tot mai integrată în domeniul sănătății, fiecare avans reprezintă o oportunitate de a îmbunătăți calitatea vieții pacienților și eficiența sistemului medical. Astăzi, ne bucurăm să aducem în prim-plan o colaborare inovatoare între Apollo AI Technologies și Syonic, un parteneriat ce redefinește gestionarea diabetului în România prin intermediul platformei icMED. Sesiunea demo ce urmează va oferi o perspectivă detaliată asupra modului în care integrarea Diabeta în icMED transformă modul în care specialiștii în sănătate abordează această afecțiune.

Colaborarea cu Apollo AI Technologies și integrarea Diabeta în platforma noastră icMED marchează un moment de referință pentru noi. Suntem încântați să facem parte din acest proiect care aduce beneficii semnificative atât profesioniștilor din domeniul sănătății, cât și pacienților. Această integrare nu doar că facilitează accesul la informații actualizate și instrumente de gestionare a diabetului, dar și reflectă angajamentul nostru continuu de a oferi soluții inovatoare în domeniul medical. Astfel, reconfirmăm dedicația noastră față de inovație și accesibilitate la servicii de calitate în sănătate pentru fiecare comunitate din România”, a declarat Andi Kuglis, Managing Partner Syonic SRL.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo Technologies, specializată în crearea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer Ingelheim și Medtronic.

icMED este ecosistemul de soluții software și hardware menit să răspundă necesităților furnizorilor de servicii medicale. La fel ca lumea medicală și profesioniștii ei, icMED se dezvoltă continuu prin inovație, tehnologie, acumularea constantă de cunoștințe și prin oamenii ce formează echipa icMED.

Distribuie:

Citește mai mult

Citește și despre alte știri.