Prof. Dr. Doina Catrinoiu: Apreciez utilitatea unui instrument ca Diabeta

”În medicina modernă, ritmul în care apar progresele, noile tratamente și adresabilități este spectaculos. De aceea, apreciez utilitatea unui instrument ca Diabeta, o aplicație ce utilizează informație mereu actualizată, pe care o oferă rapid, oricând avem nevoie de ultimele noutăți despre moleculele utilizate în tratamentul diabetului.”, declară Prof. Dr. Doina Catrinoiu, Șef Secție Clinică Medicală Spitalul de Urgență Constanța.

Diabeta este prima aplicație de tip chatbot dedicată profesioniștilor din domeniul sănătății din România. Aplicația răspune la întrebări despre tratamentele existente pentru diabet, scanând ghidurile și protocoalele oficiale de diabet, precum și RCP-urile moleculelor disponibile în România. Aplicația este disponibilă gratuit medicilor, pe baza unui cont de utilizator ce poate fi solicitat pe www.diabeta.ro.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo Technologies, specializată în crearea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer Ingelheim și Medtronic.

Distribuie:

Citește mai mult

Citește și despre alte știri.