Prof. Dr. Bogdan Timar: Aplicația Diabeta este utilă în a identifica informațiile oficiale din ghiduri și protocoale

“Inovațiile din domeniul inteligenței artificiale permit progresul medicinei, în sprijinul pacienților. Mă bucur că avem acces la această aplicație dezvoltată chiar la noi în țară, Diabeta, care ne este utilă în a identifica informațiile oficiale actualizate din ghiduri si protocoale. O aplicație dezvoltată cu medici, pentru medici”, afirmă Prof. Dr. Bogdan Timar, Decan Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara.

Diabeta este prima aplicație românească de tip chatbot care răspunde la întrebări legate de tratamentele disponibile pentru diabet. Aplicația scanează protocoalele și ghidurile de diabet și utilizează inteligența artficială pentru a identifica obiectul întrebării și a aduce răspunsul corect din documentele oficiale. Aplicația este disponibilă medicilor pe baza unui cont de utilizator, ce poate fi obținut gratuit pe www.diabeta.ro.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo Technologies, specializată în crearea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Boehringer Ingelheim și Medtronic.

Distribuie:

Citește mai mult

Citește și despre alte știri.