Mihaela Onofrei, Apollo AI Technologies: Ne propunem să dezvoltăm aplicații de tip Diabeta pentru cât mai multe patologii

“Inteligența artificială aduce schimbări majore pentru diverse domenii, iar dacă industrii precum cele de servicii, consultanță, HORECA și e-commerce au îmbrățișat rapid utilizarea chatboților, sistemul de sănătate din România a rămas ușor blocat în această direcție. Consider că tehnologia ar trebui să fie un sprijin pentru medici, asistente, personal administrativ. Astfel, am decis să dezvoltăm Diabeta, prima aplicație de tip chatbot dedicată medicilor care au nevoie să obțină rapid o informație din documentele oficiale de diabet. Odată cu dezvoltarea acestui chatbot, am realizat că nevoia medicilor de a avea acces la astfel de instrumente este semnificativă, așa că noi, echipa Apollo AI Technologies, ne propunem să dezvoltăm mai multe aplicații de acest tip pentru cât mai multe patologii”, declară Mihaela Onofrei, CEO Apollo Technologies, compania românească ce a dezvoltat Diabeta, primul chatbot dedicat medicilor diabetologi.

Diabeta este prima aplicație românească de tip chatbot ce furnizează utilizatorilor rapid informații despre tratamentele pentru diabet disponibile în țară. Utilizând inteligența artificială și procesarea limbajului natural, aplicația procesează ghidurile și protocoalele oficiale în domeniu pentru a identifica rapid orice informație legată de moleculele disponibile.

Medicii interesați de a utiliza aplicația se pot înregistra gratuit pe www.diabeta.ro și au access non-stop la chatbot.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo Technologies, specializată în crearea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Boehringer Ingelheim și Medtronic.

Distribuie:

Citește mai mult

Citește și despre alte știri.