Fondatorul Diabeta – chatbotul diabetologilor, nominalizare la Top 100 performeri în sănătate

Pe 24 mai s-a desfășurat Gala Top 100 performeri în sănătate, un eveniment în cadrul căruia au fost prezentate cele mai importante și eficiente companii din industria farmaceutică și medicală, clinici, rețele de spitale de stat și private și personalități din domeniu.

Mihaela Onofrei, GM Apollo AI Technologies, a fost nominalizată în cadrul acestui Top pentru dezvoltarea primului chatbot medical profesional românesc: Diabeta. Aplicația răspunde la întrebări despre tratamentele disponibile pentru diabet, procesând ghidurile și protocoalele oficiale pentru diabet, precum și RCP-urile medicamentelor utilizate în tratamentul diabetului.

„Am dorit să facilităm accesul medicilor diabetologi la informaţie profesională care era accesibilă pe platforme web, dar unde căutarea era destul de complicată si consumatoare de timp. În plus, actualizarea informaţiilor de pe aceste platforme se realiza mai greu”, afirmă Mihaela Onofrei, CEO & Co-Founder Apollo AI Technologies și dezvoltatoarea Diabeta.

Aplicația utilizează inteligența artificială și procesarea limbajului natural pentru a genera răspunsuri la întrebările utilizatorilor despre medicamentele utilizate în tratamentul diabetului. Aplicația este disponibilă exclusiv, gratuit și non-stop medicilor pe baza unui cont de utilizator ce poate fi solicitat pe www.diabeta.ro.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo AI Technologies, specializată în dezvoltarea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer Ingelheim și Medtronic.

Distribuie:

Citește mai mult

Citește și despre alte știri.