Dr. Sabina Poenar: Diabeta este un instrument valoros pentru căutarea de informații actualizate

„În această lume din ce în ce mai digitalizată, vrem să avem acces rapid sau chiar instantaneu la informații, iar ca profesioniști in domeniul sănătății avem nevoie de informații de încredere. Inițiativele precum Diabeta sunt un instrument valoros pentru căutarea de informații consecvente și actualizate bazate pe ghiduri si protocoale de specialitate, contribuind în acest fel la o îngrijire mai bună a pacienților și la îmbunătățirea eficienței și disponibilității medicilor. Deoarece în cadrul actului medical fiecare fracțiune de timp contează, avem nevoie de astfel de inovații pentru a maximiza interacțiunea medic-pacient”, susține Ioana Sabina Poenar, medic rezident Diabet, nutriție și boli metabolice, Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov.

Diabeta este aplicația de tip chatbot care răspunde la întrebări legate de tratamentele disponibile pentru diabet, scanând protocoalele și ghidurile oficiale de diabet. Aplicația are deja peste 300 de utilizatori, medici diabetologi sau din alte specialități. Orice medic interesat de utilizarea aplicației o poate utiliza gratuit, solicitând cont pe www.diabeta.ro.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo AI Technologies, specializată în dezvoltarea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer Ingelheim și Medtronic.

Distribuie:

Citește mai mult

Citește și despre alte știri.