Dr. Roxana Fărcaș: Diabeta este o inițiativă în care progresul medicinei este dublat de progresul tehnologic

„Diabeta este o inițiativă în care progresul medicinei este dublat de progresul tehnologic. Tratamentul pacientului depășește sfera interdisciplinară/intraspitalicească și pătrunde pe noi orizonturi, în care inteligența artificială promite să ofere un sprijin constant, integrat și actualizat conform ghidurilor în vigoare. Mă bucur că există astfel de perspective în sistemul medical românesc care să întâmpine adepții timpurii ai inovației”, afirmă Dr. Roxana Fărcaș, medic rezident Disciplina de Diabet, Nutriție și Boli metabolice, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Diabeta este prima aplicație de tip chatbot dedicată medicilor români. Aplicația procesează informații din protocoalele și ghidurile de diabet și oferă răspunsuri la întrebări despre tratamentele disponibile pentru diabet. Medicii care doresc să utilizeze Diabeta pot solicita un cont gratuit de acces pe www.diabeta.ro. Aproape 300 de medici diabetologi sau din alte specializări s-au înregistrat, până acum, pe www.diabeta.ro.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo Technologies, specializată în crearea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer Ingelheim și Medtronic.

Distribuie:

Citește mai mult

Citește și despre alte știri.