Dr. Raluca Crețu: Diabeta este o idee foarte bună

“Am folosit Diabeta fix în perioada de prototip, la început nu m-am descurcat foarte bine cu ea, dar ulterior m-a ajutat. Puneam acolo o întrebare și mă scotea din impas. Mă ajută foarte mult pentru că, de exemplu, în cabinet nu am timp să stau, să intru pe net, să caut informații. Tastez acolo și imediat îmi dă răspunsul. Diabeta e o idee foarte bună.”, spune dr. Raluca Crețu, medic rezident Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.

Dr. Raluca Crețu susține că, în general, tehnologia este foarte importantă în diabet, atât pe partea de aplicații, cât și pe partea de dispozitive: “Pe parte de tip 1, mi se pare vital să avem partea de tehnologie. Mi se pare că nu poți să îngrijești un pacient cu tip 1 și să îl aduci în punctul în care să fie echilibrat fără senzori, fără pompe. În primul rând, este frica. Frica de hipoglicemii, frica să nu mi se facă rău pe stradă, frica să fac sport și practic te îngrădești foarte mult dacă nu ai tehnologia asta.”

Potrivit medicului, se întrevăd progrese mari în managementul general al diabetului, se consolidează relația medic – pacient și apar tot mai multe oportunități de colaborare. În acest sens, dr. Crețu afirmă: “Am încredere în colegii mei că vor aduce un beneficiu, mai ales pe partea de tehnologie, și cred că vom evolua foarte frumos, mai ales că au început să apară și asociațiile, a început să colaboreze foarte mult medicul cu pacientul, să facă o echipă și să nu mai fie o relație strict profesională. Au început să se facă și tabere și întâlniri, să te împrietenești cu ei, ca să prindă încredere în tine, deci viitorul sună bine pentru diabet.”

Medicii interesați să utilizeze Diabeta se pot înscrie gratuit pe www.diabeta.ro pentru a primi cont de acces și a putea conversa cu chatbotul dedicat diabetologilor. Diabeta este disponibilă non-stop tuturor profesioniștilor în domeniul sănătății. Aplicația este îmbunătățită continuu pentru a procesa cât mai multe date și referințe oficiale din domeniul tratamentelor pentru diabet.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo AI Technologies, specializată în dezvoltarea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer Ingelheim și Medtronic.

Distribuie:

Citește mai mult

Citește și despre alte știri.