Dr. Oana Pop: Diabeta este deja un ajutor pentru noi

“Îmi pare foarte bună ideea unui chatbot ca Diabeta și mă bucur că există, pentru că protocoalele se schimbă; nu chiar de la o zi la alta, dar se tot schimbă. Și asta înseamnă că va fi un ajutor foarte mare pentru noi. Și este deja un ajutor pentru noi.”, susține dr. Oana Pop, medic specialist Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.

Dr. Oana Pop crede că viața pacienților cu diabet zaharat de tip I se va schimba mult odată cu apariția noilor terapii și apreciază în acest sens noutățile aduse de prima ediție a Congresului CEDA: “Acest Congres European are foarte multe noutăți și mă bucură să văd că se discută foarte mult de noile terapii și mai ales de noi terapii pentru pacientul cu diabet zaharat tip I.” Dr. Oana Pop speră ca toți colegii să fie deschiși la nou și să utilizeze noile terapii cu încredere.

Diabeta este prima aplicație de tip chatbot dedicată medicilor diabetologi. Utilizând inteligența artificială și procesarea limbajului natural, Diabeta răspunde la întrebări despre tratamentele pentru diabet. Diabeta procesează o listă extinsă de referințe care includ ghidurile și protocoalele oficiale, precum și RCP-urile medicamentelor disponibile pentru diabet.

Aplicația este disponibilă exclusiv și gratuit medicilor diabetologi și poate fi accesată solicitând un cont de acces pe www.diabeta.ro.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo AI Technologies, specializată în dezvoltarea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer Ingelheim și Medtronic.

Distribuie:

Citește mai mult

Citește și despre alte știri.