Dr. Delia Reurean Pintilei: Diabeta este o idee foarte bună, care trebuie să meargă mai departe

Medicul diabetolog este și unul dintre primii specialiști care a avut ocazia să testeze Diabeta, primul chatbot AI dedicat diabetologilor din România.

Diabeta este o idee foarte bună și trebuie mers mai departe în dezvoltarea ei. Chatbot-ul este clar de ajutor, pentru că avem un număr mare de protocoale de prescripție, pentru un număr mare de molecule, care se reactualizează des, iar o aplicație care să îți arate ultima versiune actualizată, îți oferă de fapt timp în plus cu pacientul care are nevoie de tine. Diabeta crește rapiditatea cu care poți verifica care este intervenția terapeutică potrivită pentru pacientul respectiv, inclusiv din perspectivă legislativă” spune Dr. Delia Reurean Pintilei, medic primar Diabet zaharat, Nutriție și Boli Metabolice

Diabeta procesează o bază largă de informații din ghidurile și protocoalele oficiale de diabet, precum și RCP-urile medicamentelor autorizate pentru piața din România, pentru a răspunde la întrebări legate de tratamentele disponibile pentru diabet. Medicii interesați pot utiliza gratuit aplicația, pe baza unui cont de utilizator ce poate fi solicitat pe www.diabeta.ro.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo AI Technologies, specializată în dezvoltarea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer Ingelheim și Medtronic.

Distribuie:

Citește mai mult

Citește și despre alte știri.