Diabeta: Participare interactivă la INTERDIAB

Diabeta a fost prezentă pe 14-16 Martie la evenimentul dedicat profesioniștilor din specialități precum diabet, nutriție și boli metabolice, cardiologie, endocrinologie, nefrologie, neurologie, International Conference on Interdisciplinary Management of Diabetes Mellitus and its Complications (INTERDIAB).

Echipa Diabeta a participat la INTERDIAB pentru a oferi specialiștilor din domeniul sănătății asistență în testarea și utilizarea chatbotului diabetologilor. La standul Diabeta, medicii au putut umări demonstrații live ale funcționalităților aplicației, iar echipa Diabeta prezentă a răspuns întrebărilor legate de modul de utilizare, pentru toți medicii interesați.

Diabeta este o platformă complexă, dedicată medicilor diabetologi și nu numai, ce răspunde la întrebări legate de tratamentele disponibile pentru diabet. Chatbotul furnizează informații din ghiduri și protocoale oficiale de diabet, RCP-urile medicamentelor disponibile în România, sub formă de mesaje text, dar și generând fragmentul PDF din documentul din care a fost extrasă informația. De altfel, fiind un chatbot inovativ, Diabeta permite utilizatorilor adresarea de întrebări vocale, la care răspunde în aceeași manieră, tot vocal.

 Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo AI Technologies, specializată în dezvoltarea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer Ingelheim și Medtronic. Aplicația este disponibilă gratuit pentru medici și poate fi accesată pe baza unui cont de utilizator ce poate fi solicitat pe www.diabeta.ro.

Distribuie:

Citește mai mult

Citește și despre alte știri.