Cum creezi o aplicație ca Diabeta, care să transforme domeniul sănătății – află de la Mihaela Onofrei, GM Apollo Technologies

Cum identifici o nevoie concretă în comunitatea medicală, cum adresezi această nevoie și alegi soluția potrivită tehnologic, cum construiești o echipă care să pună în practică ideea ta, cum cooptezi specialiști care să aducă inputul obiectiv asupra a ceea ce realizează aplicația, cum testezi și îmbunătățești continuu produsul tău – toate aceste cunoștințe vor fi puse la dispoziția participanților la H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon de către Mihaela Onofrei, GM Apollo Technologies, creatoarea aplicației Diabeta – chatbotul diabetologilor.

Obiectivul H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon este identificarea de soluții inovatoare de transformare digitală în domeniul medical, pentru diferite patologii, dar și pentru management-ul unităților sanitare și domeniul farmaceutic, soluții care pot cointeresa parteneri industriali și potențiali investitori. Tema generală este Modernizarea sistemului de sănătate, iar echipele și participanții vor putea dezvolta proiecte în funcție de patologiile sau problemele pe care le selectează.

Mihaela este unul dintre mentorii care vor îndruma echipele participante în dezvoltarea proiectelor cu care vor concura. “Sunt entuziasmată să împărtășesc din experiența mea, acumulată în dezvoltarea și implementarea Diabeta, către studenții participanți la H3. Medicina modernă poate avansa enorm datorită proiectelor și tehnologiilor inovatoare, iar aplicații ca Diabeta eficientizează timpul profesioniștilor și îi ajută să se dedice scopului lor suprem, salvarea vieților umane”, a declarat Mihaela.

Diabeta este prima aplicație de tip chatbot dedicată profesioniștilor în domeniul sănătății. Aplicația răspunde la întrebări despre tratamentele disponibile pentru diabet în România, scanând și procesând informație oficială din ghiduri și protocoale. Medicii pot utiliza Diabeta, gratuit, solicitând un cont de utilizator pe www.diabeta.ro.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo AI Technologies, specializată în dezvoltarea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială.

Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer Ingelheim și Medtronic.

Distribuie:

Citește mai mult

Citește și despre alte știri.