Creatorii Diabeta – chatbotul diabetologilor, prezenți la Iași Smart Health City Hackathon

Pe 25 martie se desfășoară Iași Smart Health City Hackathon, un eveniment în cadrul căruia participanții vor putea contribui la dezvoltarea de soluții de digitalizare a sistemului medical, axate pe 3 teme principale: aplicații de interconectare medici, specialiști și pacienți; aplicații suport pentru pacienții cu afecțiuni cronice; soluții generale de digitalizare a sistemului medical.

Echipa Apollo AI Technologies va fi prezentă în cadrul evenimentului, iar Mihaela Onofrei, GM, va fi mentor pentru echipele participante, dezvăluind din experiența sa în crearea unei aplicații inovatoare pentru profesioniștii din domeniul sănătății. Diabeta, soluția de tip chatbot creată de Apollo, scanează documentele oficiale utilizate în tratamentul diabetului și răspunde la întrebări despre moleculele disponibile pentru diabet.

“Suntem pregătiți să împărtășim din experiența noastră tinerilor participanți și să îi ghidăm în etapele necesare, de la identificarea nevoii, dezvoltarea soluției, testare, feedback și îmbunătățire continuă, astfel încât proiectele lor să își găsească aplicabilitate practică și să contribuie la digitalizarea generală a sistemului de sănătate”, a declarat Mihaela Onofrei.

Diabeta a primit recent un update important, integrand RCP-urile în format .pdf în baza de date procesată și generând capturi sau .pdf-uri cu capitolele principale din RCP-uri, în funcție de subiectul întrebării generate și denumirea comercială: dozare, administrare, interacțiuni, reacții adverse, contraindicații etc. Diabeta poate fi accesată, gratuit, de către medici, pe baza unui cont de utilizator ce poate fi solicitat pe www.diabeta.ro.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo AI Technologies, specializată în dezvoltarea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer Ingelheim și Medtronic.

Distribuie:

Citește mai mult

Citește și despre alte știri.