Cine sunt utilizatorii Diabeta

Până în prezent, un număr de 449 de medici s-au înregistrat pentru a folosi Diabeta, chatbot-ul specializat în diabetologie. Diabeta este prima aplicație de tip chatbot care procesează informațiile conținute în ghidurile și protocoalele oficiale de diabet, oferind răspunsuri la întrebările utilizatorilor cu privire la tratamentele disponibile pentru diabet.

Dintre cei înregistrați, se constată că 72% sunt medici specializați în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, în timp ce 18% provin din domenii medicale precum cardiologia, endocrinologia, medicina de familie, medicina generală, medicina internă, nefrologia sau pediatria.


Diabeta
 
procesează o bază largă de informații din ghidurile și protocoalele oficiale de diabet, precum și RCP-urile medicamentelor autorizate pentru piața din România, pentru a răspunde la întrebări legate de tratamentele disponibile pentru diabet. Diabeta este pusă la dispoziția medicilor în mod gratuit, în baza unui cont de utilizator ce poate fi solicitat prin intermediul platformei www.diabeta.ro. Această aplicație este accesibilă online 24 de ore din 24, furnizând astfel un suport constant pentru medici.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo AI Technologies, specializată în dezvoltarea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer Ingelheim și Medtronic.

Diabeta reprezintă un avans semnificativ în furnizarea de informații relevante și actualizate pentru medicii implicați în tratamentul și gestionarea pacienților cu diabet, contribuind astfel la îmbunătățirea calității îngrijirii medicale în acest domeniu vital.

Distribuie:

Citește mai mult

Citește și despre alte știri.