Asist. Univ. Dr. Roxana Adriana Stoica: Munca medicilor se îmbunătățește mult când o aplicație ca Diabeta răspunde la fiecare Enter

“Consider că învățarea bazată pe întrebări este una din cele mai eficiente și cele mai solicitante în dezvoltarea noastră ca medici. Ce mult se îmbunătățește acest proces și munca mea atunci când știu că există cineva/ceva/Diabeta care îmi poate răspunde la fiecare <Enter>!”, declară Asist. Univ. Dr. Roxana Adriana Stoica, medic specialist Diabet zaharat, Nutriție și Boli metabolice, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”.

Diabeta este prima aplicație dedicată medicilor care răspunde la întrebări despre tratamentele disponibile pentru diabet. Utilizând inteligența artificială și procesarea limbajului natural, aplicația scanează ghidurile și protocoalele oficiale și generează răspunsuri la întrebări despre utilizarea moleculelor aprobate pentru tratamentul diabetului.

Diabeta este o aplicație gratuită pentru medici și poate fi utilizată non-stop, pe o platformă online dedicată, www.diabeta.ro. Medicii interesați pot accesa chatbotul, solicitând un cont gratuit de access pe www.diabeta.ro.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo AI Technologies, specializată în dezvoltarea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer Ingelheim și Medtronic.

Distribuie:

Citește mai mult

Citește și despre alte știri.